Vyber gooit hoge ogen in de Kieskeurig.nl E-bike Duurtest

Geplaatst op
16
January
2024
om
9:34
uur

Bron: Kieskeurig.nl

De Ride E1 Pro is een van de luxepaardjes uit de stal van Vyber. De e-bike is robuust en weet fietsers vooral te overtuigen tijdens een rit. Je leest er meer over in deze Vyber Ride E1 Pro review.

Als onderdeel van de Kieskeurig.nl E-bike Duurtest is deze Vyber Ride E1 Pro uitgebreid getest door drie verschillende testrijders, die allen de fiets een paar weken in gebruik hebben gehad. Wil je meer weten over de testprocedure en hoe de testers gematcht zijn met de e-bikes? Of wil je weten welke elektrische fietsen uiteindelijk met een predicaat uit de procedure zijn gekomen? Klik dan op onderstaande knop.

De Vyber Ride E1 Pro kwam uitstekend uit de duurtest met een aanbeveling van alle drie de testers. Sterker nog: testrijdster Elisabeth Langeler overweegt zelfs de e-bike aan te schaffen. Maar wel de uitvoering met riemaandrijving in plaats van deze geteste Vyber, die beschikt over een ketting en nette, afgesloten kettingkast. Andere uitvoeringen geven je ook de mogelijkheid te kiezen voor een andere type frame, grootte, accucapaciteit en qua kleur voor zwart of wit.

Als ik nu een nieuwe e-bike zou overwegen, wordt het deze, alleen mét riemaandrijving.

- Elisabeth Langeler

Vyber E-bikes review Kieskeurig.nl
Vyber E-bikes review Kieskeurig.nl
Vyber E-bikes review Kieskeurig.nl


Kracht, betrouwbaarheid en wegligging

Wat betreft het uiterlijk heeft de Vyber Ride E1 Pro een stoere en robuuste uitstraling, versterkt door zijn brede banden en stevige frame. Ook de kabels van het stuur lopen netjes het frame in. Hoewel de fiets er robuust uitziet, waren de testers verrast door hoe licht hij rijdt. Bovendien zorgen de banden voor een prettige wegligging. Het gewicht van de fiets, 26 kg exclusief de batterij, is vergelijkbaar met andere e-bikes in zijn klasse.

De fiets biedt een gebalanceerde combinatie van kracht, comfort en stijl, verpakt in een robuust maar elegant frame. Onder de ‘motorkap’ van de Vyber Ride E1 Pro bevindt zich een eigen E-silence Comfort+ middenmotor, die met zijn indrukwekkende 80 Nm koppel een bijzonder krachtige en responsieve rijervaring biedt. Ondanks zijn kracht wordt de motor door sommige gebruikers niet als fluisterstil ervaren - wat bijzonder is, aangezien Vyber zelfs de motor als stil omschrijft in de serienaam.

Met de Shimano Nexus naaf en zijn 7 versnellingen biedt de Vyber Ride E1 Pro een soepele en snelle schakeling. De versnellingen worden gecomplimenteerd door de krachtige, betrouwbare hydraulische Shimano schijfremmen.

Vyber E-bikes review Kieskeurig.nl


Comfortabele rit

Comfort is een ander sterk punt van deze e-bike. De verende voorvork en zadelpen werken samen om hobbels en oneffenheden te dempen, wat resulteert in een soepele en comfortabele rit. De testers waren het er unaniem over eens dat het zadel en de redelijk rechtop-zithouding erg comfortabel waren, waardoor ze gemakkelijk langere ritten konden maken zonder ongemak. Ook zitten er luxe leren handgrepen aan het stuur.

Als het aankomt op bereik, dan valt de e-bike niet tegen. Bovendien kun je bij de aanschaf kiezen voor drie verschillende accu’s van 420wh, 520wh of 600wh. Groot gemis voor de testers is wel dat het display niet in staat is de geschatte actieradius weer te geven. De testers zijn wel positief over de bediening van het kleurendisplay.

De batterij van de Vyber Ride E1 Pro is uitneembaar, wat het opladen vergemakkelijkt. Echter, sommige testers merkten op dat het rubberen klepje voor de oplaadpoort wat gammel is en dat het losmaken van de accu wat handigheid vereist. Desondanks is de accu netjes weggewerkt in het frame.

Vyber E-bikes review Kieskeurig.nl
Vyber E-bikes review Kieskeurig.nl


Conclusie: Vyber Ride E1 Pro kopen?

De Vyber Ride E1 Pro kreeg de handen van alle drie de testers op elkaar.  De fiets oogt robuust, maar fietst heel licht en heeft voldoende zitcomfort en vering om zowel de stad als de natuur te bedwingen. De zithouding is behoorlijk rechtop, waardoor je fluitend je toertjes maakt.

Pluspunten

  • Zadel en zithouding
  • Krachtige, snelle motor
  • Stoere en robuuste uitstraling

Minpunten

  • Onhandig rubberen klepje voor
    de oplaadpoort
  • Geen geschatte actieradius op display


https://id.nl/mobiliteit/fiets/e-bikes/review-vyber-ride-e1-pro