Vyber verdubbelt dealernetwerk binnen één jaar

Geplaatst op
16
January
2024
om
9:34
uur

Bron: Nieuwsfiets.nu

Het verdubbelen van het dealernetwerk binnen één jaar is een indrukwekkende prestatie voor Vyber E-bikes. Het laat zien dat er veel vraag is naar hun elektrische fietsen en dat ze in staat zijn om hun aanwezigheid op de markt snel uit te breiden.

In 2018 werd de eerste Vyber E-bike op de markt gezet vanuit een sterke ambitie: bewijzen dat het anders kan. Vyber staat voor vibratie, of eigenlijk: opschudding. Want de markt opschudden en de fietsenwereld op zijn kop zetten, is wat we willen. Als een rebel in een fietsenstalling vol gevestigde merken. Vyber zal laten zien dat topkwaliteit niet de hoofdprijs hoeft te kosten. Oprichters Ruud en Peter zien het als hun persoonlijke missie om fietsers en fietsretailers te verrassen met een competitieve prijswinnende e-bike die iedere fietser een glimlach van oor tot oor bezorgt.

‘Wekelijks ontvangt Vyber meerdere dealeraanvragen door heel Nederland’

Met trots deelt Vyber dat ze recent de 150e winkel hebben aangesloten binnen hun dealernetwerk. In juni 2022 stond de teller nog op 75 winkels. Door de verwachtingen te overtreffen heeft Vyber het laatste jaar een groei doorgemaakt van 100% en daar is team van Vyber ontzettend trots op. Een groei van 100% in slechts één jaar toont aan dat Vyber goed presteert binnen de branche dat hun producten gewild zijn bij zowel dealers als consumenten. Het is duidelijk dat Vyber een positieve reputatie heeft opgebouwd en dat steeds meer winkels ervoor kiezen om hun elektrische fietsen in hun assortiment op te nemen.

Leon te Kempel lovend over samenwerking

Het design van een fiets is volgens de Winterswijkse retailer enorm belangrijk voor het verkoopsucces. “Sinds we met Vyber bezig zijn, zien we dat mensen het een mooie fiets vinden. Eenvoudig, niet te veel toeters en bellen, gewoon strak,” aldus Te Kempel.

‘’Eind 2021 ben ik bij Vyber langsgegaan. Toen ik erop ging fietsen, was ik wel verrast dat die zó soepel fietste. Ik heb toen ook een andere dealer naar zijn mening gevraagd en die had er weinig tramalant mee.” Ruud liet een model van Vyber afleveren bij Te Kempel en spoorde hem aan die in de winkel te zetten, te verhuren of er zelf op te gaan fietsen voor eigen gebruik. “We hebben ‘m toen ingezet als leenfiets. Daar reageerden klanten heel goed op, omdat ze het zo’n fijne fiets vonden. Toen heb ik besloten het merk toch te gaan verkopen. Alles op Bosch is uiteindelijk ook lastig, dat zag je bijvoorbeeld ook toen er accu-tekorten waren,” laat Te Kempel weten. “We verkopen nu echt wel veel Vyber en we hebben, ik moet het afkloppen (wat hij vervolgens daadwerkelijk op hout doet), nul problemen gehad. De fietsen zijn mooi, de prijsklasse is goed en het frame comfortabel en stabiel, dat vind ik heel belangrijk. Dan word je daar zelf enthousiast van en dan verkoop je het ook makkelijker.” https://leontekempel.nl/

FIJN uit Nijmegen recent gestart met Vyber verkoop

“Als nieuwe dealer van Vyber zijn wij van FIJN-fietsen Nijmegen/Zaltbommel zeer te spreken over de kwaliteit-prijs verhouding. Een fijne fietservaring op verschillende modellen. We zijn goed geïnformeerd en ‘getraind’ om van start te gaan met dit merk. Complimenten aan het team, de innovaties en de reacties op onze feedback: zeer professioneel.” https://fijn-fietsen.nl/